Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Harrastukset

Sorsakoskella toimii monenlaisia harrastuspiirejä hauskan tekemisen tai vapaan seurustelun merkeissä, sekä  useita liikuntapiirejä ja -kerhoja, mutta toki hiukan nykyaikaisemmissa merkeissä kuin oheisessa kuvassa.

 

Hiihtäjänaisia 1900-luvun alkupuolellaHiihtäjänaisia 1900-luvun alkupuolella

 

LASTENTANSSIJAMIT 4-6-vuotiaille:

Sorsakoski tiistaisin klo 13.50-14.35 Sorsakosken päiväkodilla.  Ohjaaja: Salla Pakarinen-Räsänen

Ilmoittautua voi osoitteessa opistopalvelut.fi/sisasavo.  Huom. myös syksyllä alkaneisiin ryhmiin voi ilmoittautua uudet opiskelijat, mikäli ryhmässä on tilaa.  Nettisivuilta löytyy koko tarjonta.

 

Toiminta kylätalo seuralassa:

Maanantaisin klo 9-11 Boccia. Puutarhakerho klo 18-19.30 joka toinen viikko 18.3 alkaen.

Tiistaisin 1 kerran kk:ssa ikäihmisten hankkeen virkistyspäivä klo 10.30-14.30. Metallin jumppa klo 15-16. Koko kylä liikkuu kansalaisopisto klo 16-17.

Keskiviikkoisin klo 17 seurakunnan varhaisnuorten kerho.

Torstaisin klo 10-12 perinnekerho/vanhat valokuvat klo 10-12. Vauhdikas kuntoliikunta kansalaisopisto klo 19.15-20.15.

Perjantaisin Nuorisokahvila klo 18- (mahdollista pitää silloin jos viikonloppuna ei tapahtumia).

 

 

Näytelmäkerhon tuotantoaNäytelmäkerhon tuotantoa

 

Uimarantaan on viitoitus tiensristeykseltä. Se on hyvä ja matala lapsille sopiva hiekkaranta. Samaa tietä jatkaen hiukan kauempana on Kuukonniemessä uimahyppytelineet ja syvempi kallioinen ranta isommille.

Talviuintipaikka on koskensuussa Kanavatien rannassa, jossa myös vanha mattolaituri. Uimakopin avaimen voi lunastaa panttimaksua vastaan liikuntatoimelta Leppävirralta. Kopin seinällä on nimilista, johon toivotaan merkintöjä kävijoiltä. Se on viesti kuntaan kävijämääristä ja näin voimme säilyttää tämän kunnan järjestämän pukusuojan.

Luistelumahdollisuus on urheilukentällä ja kunta jäädyttää kentän mahdollisuuksien mukaan. Lämmitetyn pukusuojan lukituksesta huolehtivat vapaaehtoiset kyläyhdistyksen ihmiset.

Hiihtoladut: Katso latuinfo sivu.
Urheilukentältä lähtee valaistuja latuja,
joista lyhyin tekee noin kilometrin lenkin Niskaharjun ympäri. Kolmen kilometrin lenkki jatkuu Roppolanmäen maastoon.
Kolmen kilometrin lenkin alkupäästä latu haarautuu johtamaan Kurjenlammen laavulle ja edelleen Varkauteen. Tämä latu ei ole valaistu.
Leppävirralle lähtee latu Haringinlahdesta.  

 

SORSAKOSKEN KYLÄYHDISTYKSEN KUNTOSALI on entisen työkalutehtaan tiloissa. Sali on käytettävissä käyttömaksun maksaneille. Kuntosalin käyttömaksu on 100€/v/talous, eli koskee samassa osoitteessa asuvia, tällä on rajaton käyttöoikeus saliin. Käyttöoikeus kuntosaliin annetaan, kun käyttömaksu on maksettu, käyttöoikeuden lunastaneen ei tarvitse olla kyläyhdistyksen jäsen. Avaimen (30€) voi lunastaa VAIN aikuinen, avaimia YKSI/talous. Avaimen lunastanut on aina vastuussa lunastamansa avaimen käytöstä ja säilytyksestä. Avainta ei saa luovuttaa eteenpäin. Lisätietoa asiasta/kuntosalin näyttö Tiina Ikonen/Pasi Ikonen 0405507600

 

 
Sorsakoski DGP on 10 väyläinen metsärata, ei talvikäytössä. Lähtöpaikka on koskentien varrella Niskaharjunlavan parkkipaikalla Sorsakoskelta Jäppilän suuntaan lähtiessä. Frisbeegolfrata kulkee kuntopolun läheisyydessä, polun maastoja hyödyntäen.