Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
"

Sorsakoskella on nykyisin reilut tuhat asukasta.

Kesäaikaan väestömäärä kasvaa huomattavasti lukuisten kesäasukkaiden ansiosta. Silti kylän elinvoimaisuuden kannalta on erittäin tärkeää, että kylälle saadaan lisää asukkaita.

Suolahden venelaituritSuolahden venelaiturit

Sorsakoskella on tarjolla tontteja sekä ympärivuotiseen asumiseen että vapaa-aikaan. Omistus- ja vuokra-asuntoja on tarjolla yksiöistä suurempiin perheasuntoihin. Asuntotarjontaa on omakoti-, rivi- ja kerrostaloissa.

Rompetorin jälkilöylytRompetorin jälkilöylyt

Kylän väestö on vuosien varrella huomattavasti vähentynyt. Työpaikkojen häviäminen kylältä on johtanut väestön vähenemiseen ja ikärakenteen vanhenemiseen, koska työikäinen väestö on joutunut muuttamaan työn perässä muille paikkakunnille. Onneksi kuitenkin kylälle on muuttanut lähipaikkakunnilla työssäkäyviä nuoria perheitä, joita on houkutellut kylälle asuntojen muita paikkakuntia halvemmat hinnat.

Rompetorin köydellä kävelijäRompetorin köydellä kävelijä

Sorsakosken ns. “kulta-aika" sijoittuu toisen maailmansodan jälkeisistä ajoista 1980-luvulle saakka. Kylän palvelut olivat tuolloin laajimmillaan ja yhdistystoiminta oli kylällä erittäin vilkasta.
Sorsakoski on elänyt voimakasta muutosten aikaa 1990-luvulta lähtien. Hackmania ei vanhassa mielessä enää ole, ja teolliset työpaikat ovat katoamassa kylältä halvan työvoiman maihin. Suurin osa palveluista on haettava joko Varkaudesta tai Leppävirralta.

Viime vuosina Sorsakosken kylä on entistä enemmän muuttunut ja muuttumassa hyväksi ja turvalliseksi asuin- ja kotikyläksi niin paluumuuttajille kuin aivan uusille kodin etsijöille hyvän ja keskisen sijaintinsa vuoksi. Täällä on päiväkoti, monenlaisia harrastuksia, luonto lähellä ja kohtuullinen matka työhön toisille paikkakunnille. Uusien asukkaitten suusta kuuluu usein: " Maailman paras paikka, en lähde ikinä pois kuin jalat edellä."