Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
 -

Kylätalo  Seurala

-  myös vuokrattavissa juhliin, tapahtumiin ja koulutuksiin

Kylätalo Seurala vastamaalattuna keväällä 2022 ja odottamassa suurta maalämpöremonttia

Rivakasti edennyt ulkomaalaus on antanut Seuralalle uuden, ehtoisen värin. Siltä se tuntuu vaikka värin valinta oli justiinsa aikaisemman värin koodien mukainen.  Vanha keltainen oli huvennut vuosikymmenten saatossa melkein valkoiseksi. Niinpä nyt uusi keltainen maali näyttää ikään kuin virkistävän uudelta.

Talkoilla tehdystä työstä saavat suuret kiitokset Pekka ja Anu Lehtinen, Anja Liukkonen ja Orvokki Suhonen.

Seuraava suuri ponnistus on edessä: Seuralan lämmitys muutetaan maalämpöön perustuvaksi. Tähän hankkeeseen olemme saaneet EU-investointitukea Pohjois-Savon ELY-keskukselta ja Mansikka ry:ltä. Suuret kiitokset siitä. Myös omassa varainhankinnassamme keskitymme suuresti tämän hankkeen kulujen kattamiseen. Seuraa toimiamme lähiaikoina ja ole mukana! Kiitos Sinulle siitä! 

 

 

 

Seurala nyt.  Seurala on remontoitu niin sisältä kuin ulkoa viihtyisäksi kylätaloksi. Tilat käsittävät avaran aulakahvion sekä juhlasalin, johon voi järjestää pöytäpaikat yli sadalle juhlijalle tai tuolit vaikka konserttiin.
Salissa on näyttämö, tanssiparketti ja sisään pääsee myös pyöratuoliluiskan kautta. Talon keittiö on pienehkö, mutta nykyaikainen. Tarjoiluastioita löytyy n. 150 hengen juhliin.
Aulakahviota käytetään kokouspaikkana ja monenlaisten ryhmien tilaisuuksiin ja pienempiin juhliin. Pöytäpaikkoja kahviosta löytyy n. 50 hengelle. Keittiössä on kahviastiastot suureenkin kokoukseen.

Seurala on entinen Hackmanin juhlatalo. Nykyiselle paikalleen talo pystytettiin 1900-luvun alussa. Se oli alunperin Oravikosken sahanomistajan asuintalo. Myöhemmin se tarpeettomana purettiin ja kuljetettiin hevosilla metsiä ja jäitä pitkin Sorsakoskelle. Talo on ollut vilkkaassa käytössä. Näytelmä- ja kulttuuritoiminta oli vilkasta. Urheilun, liikunnan sekä kilpailujen keskuspaikkana Seurala oli ja on edelleenkin verraton, vaikka kaikenlaiseen sisäliikuntaan nykyiset tilat eivät ole parhaat mahdolliset. Talossa toimi kymmenien vuosien ajan myös elokuvateatteri.

Seurala toimii kyläläisten kohtauspaikkana. Siellä voivat pitää yritykset ja yhdistykset tilaisuuksiaan. Suuren kokonsa vuoksi Seurala soveltuu hyvin myös suurten perhe- ja sukujuhlien pitopaikaksi.  Osa Seuralasta on vuokrattu  vuokra-asuntokäyttöön. Paikanpäällä voi myös vuokrata av-laitteita ja sähköpianoa. Tiloissa on myös induktio-silmukka kuulolaitteita varten.

Seuralan saliSeuralan sali

Tilojen vuokraus

Seurala
Sorsakoskentie 12
79130 Sorsakoski

Varaukset:
Sorsakosken kyläyhdistys 044 230 3582,     tiedustella voi myös sähköpostilla  sorsakoski.seura (at) gmail.com  .

Seuralan hinnat:

Aulakahvio:  Tilaisuus alle 4 tuntia 30 € (jos käytössä ei ole keittiön tarvikkeet),   ja  tilaisuus  alle 4 tuntia 60 € (jos käytössä ovat tarvikkeet).

Tilausuus yli 4 tuntia  100 €.

Sali ja aulakahvio:

Tilaisuus alle 4 tuntia  100 €.

Tilaisuus yli 4 tuntia (vain yksi vuorokausi käytössä)  200 €.

Tilaisuus (juhla), jossa käyttöaika esim. pe - la ja la koko päivä  300 €.

Siivous: siivouksesta laskuun lisätään 120 €, jos vuokraaja ei siivoa itse.

Videotykin, pianon tai av-laitteiden, pöytäliinojen vuokraus erikseen sopimalla: Pöytäliinat  koosta riippumatta 10 €/kpl,

videotykki (dataheitin) 30 €/tilaisuus,

sähköpiano 40 €/ tilaisuus,

äänentoistolaitteet,  100 €/tilaisuus (edellyttää henkilöä joka osaa laitteita käyttää).

 Astioita ja aterimia ei vuokrata ulkopuolelle.

**************************************************************************