Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kylätalo Seurala


Kylätalo Seurala sai uuden vesikaton kesällä 2012

Katteeksi tuli antiikin punainen tiilikate ja sen alle Panka panssarialuskate.  Kolme ja välillä neljäkin rivakaa miestä urakoivat  katon niin, että se valmistui etuajassa alkukesästä ja ennen koko loppukesän jatkuneita runsaita vesisateita. Kattoa suunniteltiin tehtäväksi jo vuotta aiemmin, mutta asia kaatui rahoitusongelmiin. Keväällä 2012 saatiin Kotiseutuliitolta lisää avustusta ja alkukesästä Arvo Erosen omistama Rakeron Oy uusi katon ja korjasi katon alla olleet lahot kattorakenteet. Pankille ollaan velassa 20 000 euroa, ja Kotiseutuliitolle suuressa kiitollisuudenvelassa, mutta katto on päällä ja pitää.
Kunpa talon tilojen vuokraajat ajattelisivat niin, että tilavuokra on heidän osuutensa talon talkootyöstä, sillä talkootyötä tehtiin ja tehdään jatkuvasti Seuralan hyväksi tosi paljon. 

Seurala on remontoitu niin sisältä kuin ulkoakin viihtyisäksi kylätaloksi. Tilat käsittävät avaran kahviotilan sekä juhlasalin, johon voi järjestää pöytäpaikat yli sadalle juhlijalle tai tuolit vaikka konserttiin.
Salissa on näyttämö, tanssiparketti ja sisään pääsee myös pyöratuoliluiskan kautta. Talon keittiö on pienehkö, mutta nykyaikainen. Tarjoiluastioita löytyy n. 150 hengen juhliin.
Aulakahviota käytetään kokouspaikkana ja monenlaisten ryhmien tilaisuuksiin ja pienempiin juhliin. Pöytäpaikkoja kahviosta löytyy n. 50 hengelle. Keittiössä on kahviastiastot suureenkin kokoukseen.

Seurala on entinen Hackman:in juhlatalo. Nykyiselle paikalleen talo pystytettiin 1900-luvun alussa. Se oli alunperin Oravikosken sahanomistajan asuintalona. Myöhemmin se tarpeettomana purettiin ja kuljetettiin hevosilla metsiä ja jäätä pitkin Sorsakoskelle. Talo on ollut vilkkaassa käytössä. Näytelmä- ja kulttuuritoiminta oli vilkasta. Urheilu-, liikunta sekä kilpailujen keskuspaikkana Seurala oli ja on edelleenkin verraton, vaikka kaikenlaiseen sisäliikuntaan nykyiset tilat eivät ole parhaat mahdolliset. Talossa toimi kymmenien vuosien ajan myös elokuvateatteri.

Seurala toimii kyläläisten kohtauspaikkana. Siellä voivat pitää yritykset ja yhdistykset tilaisuuksiaan. Suuren kokonsa vuoksi Seurala soveltuu hyvin myös suurtenkin perhe-ja sukujuhlien pitopaikaksi.  Talo käsittää salin näyttämöineen, tilavan aulan sekä nykyaikaisen toimivan keittiön. Osa Seuralasta on vuokrattu yrittäjille ja vuokra-asuntokäyttöön. Paikanpäällä voi myös vuokrata av-laitteita ja sähköpianoa. Tiloissa on myös induktio-silmukka kuulolaitteita varten.

Seuralan saliSeuralan sali

Tilojen vuokraus

Seurala
Sorsakoskentie 12
79130 Sorsakoski

Varaukset:
Sorsakosken kyläyhdistys 044-2303582

Seuralan hinnat:

Aula:  Kokous alle 4 tuntia 25€,  juhlat 75€.

Sali ja aula:
päivätilaisuus tai yhden illan tapahtuma 170€
iltatilaisuus / vrk 250€ (esim.  juhlat viikonloppuna jolloin valmistelut edelisenä päivänä)

kokous/koulutus 1/2 pv 75€

Videotykin, pianon tai av- laitteidein vuokraus erikseen sopimalla.

 

Tiedustella voi myös sähköpostilla: sorsakoski.seura@gmail.com